Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για προσβασιμότητα

Υπερηχογράφιημα Άνω – Κάτω Κοιλίας

Στα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical σε Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα και Γέρακα μπορείτε να πραγματοποιήσετε υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας καθημερινά κατόπιν ραντεβού είτε κάνοντας χρήση του παραπεμπτικού σας του ΕΟΠΥΥ είτε μέσω της ιδιωτικής σας ασφάλειας είτε αξιοποιώντας τα πακέτα προσφορών μας!

Υπερηχογράφημα άνω Κοιλίας

Το υπερηχογράφημα άνω κοιλίας αποτελεί μία απλή, γρήγορη και ανώδυνη εξέταση με μεγάλη διαγνωστική αξία η οποία ελέγχει για παθολογικά ευρήματα τα εξής όργανα :

  • Το ήπαρ (εξετάζεται το μέγεθός του και η ύπαρξη εστιακών αλλοιώσεων (κύστεις, αιμαγγειώματα, αδενώματα) ή διάχυτων αλλοιώσεων (λιπώδη διήθηση) στο παρέγχυμά του.
  • Τη χοληδόχο κύστη (εξετάζεται για την παρουσία λίθων, πολυπόδων, ιζήματος ή χολοκυστίτιδας στο τοίχωμά της) και το χοληδόχο πόρο (παρουσία διάτασης ή ύπαρξη λίθων εντός αυτού).
  • Το πάγκρεας (ελέγχεται για το μέγεθος και την ηχομορφολογία του καθώς και την ύπαρξη εστιακών αλλοιώσεων ή αλλοιώσεων παγκρεατίτιδας (οξείας ή χρόνιας) και πρωτοπαθών όγκων.
  • Τον σπλήνα (εξετάζεται για το μέγεθος του – το οποίο αυξάνεται μετά από λοιμώξεις όπως λοιμώδη μονοπυρήνωση και τη σύστασή του)
  • Τους νεφρούς (εξετάζονται κυρίως για την παρουσία λίθων, αποφρακτικής ουροπάθειας, νεφρικής ανεπάρκειας καθώς και για εστιακές αλλοιώσεις – κύστεις, αγγειομυολίπωμα, νεοπλασίες) .
  • Τα επινεφρίδια και την κοιλιακή αορτή

Η προετοιμασία περιλαμβάνει νηστεία 8-10 ωρών πριν την πραγματοποίηση της εξέτασης και όχι αφεψήματα, όπως τσάι ή καφές (επιτρέπεται μόνο η λήψη νερού). Την προηγούμενη ημέρα συνιστάται η αποφυγή σε φρούτα, όσπρια, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Υπερηχογράφημα Κάτω Κοιλίας

Το υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας (ελάσσονος πυέλου) είναι εντελώς ανώδυνη εξέταση και  ελέγχει για παθολογικά ευρήματα τα όργανα της κάτω κοιλίας αντίστοιχα για άνδρες και γυναίκες :

  • Την ουροδόχο κύστη (εξετάζεται για την ανεύρεση λιθίασης, τοιχωματικών αλλοιώσεων εστιακών ή διάχυτων καθώς και για τη μέτρηση του υπολείμματος ούρων μετά την ούρηση.
  • Τις ωοθήκες (ελέγχονται για το μέγεθός τους και για εστιακές αλλοιώσεις – κύστεις, πολυκυστική εικόνα ωοθηκών, νεοπλασία).
  • Τη μήτρα (εξετάζεται η ανατομική θέση, το μέγεθος και η υφή, εστιακές αλλοιώσεις – ινομύωμα, νεοπλασία καθώς και για το πάχος του ενδομητρίου
  • Τον προστάτη (ελέγχεται ως προς το μέγεθος του και για τυχόν εστιακές αλλοιώσεις).

Η προετοιμασία περιλαμβάνει πλήρωση της ουροδόχου κύστεως με λήψη 7-8 ποτηριών νερού τουλάχιστον μία ώρα πριν την εξέταση για την ορθότητα της διάγνωσης, χωρίς να γίνει ούρηση από τον εξεταζόμενο.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επιλέξετε "απόρριψη όλων".