Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για προσβασιμότητα

Stress Echo

Στα ιδιωτικά πολυϊατρεία σε Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα και Γέρακα μπορεί να γίνει δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία, αλλιώς stress echo καθημερινά κατόπιν ραντεβού. Η εξέταση καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και τα αποτελέσματα τα λαμβάνετε στο τέλος της εξέτασης.

Η εξέταση stress echo ή αλλιώς δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία είναι μια εξέταση για την αποτελεσματική διάγνωση της στεφανιαίας νόσου και άλλων παθήσεων της καρδιάς αντικαθιστώντας το test κοπώσεως λόγω της μεγαλύτερής της ακρίβειας. Είναι υψηλής διαγνωστικής αξίας και δεν έχει ακτινοβολία.

Ο εξεταζόμενος δεν περπατάει σε κυλιόμενο τάπητα αλλά παραμένει στο εξεταστικό κρεβάτι για όλη τη διάρκεια της εξέτασης και του χορηγείται ειδικό φάρμακο ενδοφλέβια (δοβουταμίνη) προκειμένου σταδιακά να αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός μέχρι το μέγιστο αναλόγως της ηλικίας του. Ο ειδικός καρδιολόγος παρακολουθεί την καρδιακή λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης και το εργαστήριο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση.

Η εξέταση διαρκεί περίπου 20-45 λεπτά και είναι ανώδυνη. Ο γιατρός θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του ελέγχου. Μετά την εξέταση δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή και μπορεί ο ασθενής να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επιλέξετε "απόρριψη όλων".