Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για προσβασιμότητα

Στο Medical Ραφήνας λειτουργεί υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος SIEMENS AVANTO 1.5T. Πραγματοποιούνται όλες οι εξετάσεις κατόπιν ραντεβού καθημερινά και μπορείτε να κάνετε χρήση του παραπεμπτικού σας από τον ΕΟΠΥΥ, της ιδιωτικής ασφάλειας ή με τις τιμές των προσφορών μας!

Ο μαγνητικός μας τομογράφος είναι ιδιαίτερα φιλικός προς τον εξεταζόμενο λόγω της κατασκευής του, του μοναδικά ανοικτού σχεδιασμού του και του ειδικά διαμορφωμένου χώρου εγκατάστασης του. Διευκολύνει ιδιαίτερα εξετάσεις κλειστοφοβικών αλλά και μικρών παιδιών. Επιτρέπεται η άνετη προσέγγιση του εξεταζόμενου, καθώς επίσης και η παραμονή του συνοδού πλησίον του.

Επίσης, λόγω του μικρού μεγέθους της εξεταζόμενης περιοχής σε εξετάσεις όπως η μαγνητική τομογραφία γονάτου, κάτω άκρων και ελάσσονος πυέλου, το κεφάλι του ασθενή βρίσκεται εκτός τούνελ με αποτέλεσμα την άνετη παραμονή του και τη μείωση της κλειστοφοβίας.

Ο Μαγνητικός Τομογράφος SIEMENS AVANTO 1.5T είναι ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα μαγνητικής διαγνωστικής απεικόνισης. Παράγει εικόνες διατομής σε κάθε προσανατολισμό (τομογραφήματα) απεικονίζοντας έτσι με μεγάλη λεπτομέρεια την εσωτερική δομή του ανθρώπινου σώματος. Έχει μεγάλη ισχύ μαγνητικού πεδίου και ως εκ τούτου είναι ικανός να παράγει εικόνες υψηλής διακριτικότητας και άριστης διαγνωστικής ποιότητας σε οποιαδήποτε μέρος του σώματος.

Εφοδιασμένος με όλες τις σύγχρονες ακολουθίες και ιατρικές εφαρμογές πραγματοποιεί όλες τις βασικές και εξειδικευμένες εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας σε σημαντικά περιορισμένο χρόνο εκτέλεσης και με εξαιρετικά μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια. πραγματοποιεί όλες τις εξετάσεις μαγνητικές τομογραφίας όπως:

  • Εξετάσεις με ακολουθίες ταχείας λήψης και υψηλής διακριτικής ικανότητας ολόκληρου του σώματος, του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.
  • Επιπλέον προηγμένες εξετάσεις με ακολουθίες διάχυσης για τον εγκέφαλο.
  • Μαγνητική αγγειογραφία με έλεγχο ροής αίματος σε όλα τα αγγεία του σώματος και του εγκεφάλου, με τρισδιάστατη ανασύνθεση.
  • Μοναδικές τρισδιάστατες ακολουθίες για τις αρθρώσεις και τους ακουστικούς πόρους.
  • Σύστημα ανίχνευσης και διόρθωσης αναπνευστικής κίνησης σε εξετάσεις του θώρακα και της κοιλίας προς την αποφυγή artifacts του σώματος.

Αντενδείξεις

Δεν υπάρχουν κίνδυνοι και αντενδείξεις που να συνδέονται με την εξέταση. Ο γιατρός σας μετά την εξέταση θα σας καθοδηγήσει αναλόγως. Συνιστάται να ενημερώνετε το προσωπικό του διαγνωστικού κέντρου αν είστε έγκυος ή αν έχετε κάνει κάποιο χειρουργείο.

Διάρκεια

Η διάρκεια της σάρωσης ενός μέρος του σώματος μέσω της μαγνητικής τομογραφίας είναι περίπου 15 λεπτά. Αναλογικά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να σαρώσετε περισσότερα από ένα μέρη του σώματος.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επιλέξετε "απόρριψη όλων".