Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για προσβασιμότητα

Υπερηχογράφημα Θυροειδούς Αδένα & Τραχήλου

Στα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical μπορείτε να πραγματοποιήσετε υπερηχογράφημα θυρεοειδούς και τραχήλου καθημερινά κατόπιν ραντεβού είτε κάνοντας χρήση του παραπεμπτικού σας του ΕΟΠΥΥ είτε μέσω της ιδιωτικής σας ασφάλειας είτε αξιοποιώντας τα πακέτα προσφορών μας!

Το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς είναι η απεικονιστική εξέταση που πραγματοποιείται για να ελεγχθεί ο θυρεοειδής αδένας. Μπορεί να βοηθήσει στο να προσδιοριστούν το μέγεθος, το σχήμα, η αιμάτωση και οι διάχυτες ή εστιακές βλάβες που επηρεάζουν τη λειτουργία του αδένα (όζοι, ανομοιογένεια του θυρεοειδικού παρεγχύματος κλπ).

Ελέγχονται επίσης οι τέσσερις παραθυρεοειδείς αδένες που βρίσκονται πίσω ή δίπλα από τον θυρεοειδή, ενώ είναι σημαντική η χρησιμότητά του στην αξιολόγηση των τραχηλικών λεμφαδένων (μέγεθος, αγγείωση, ηχομορφολογία) και των σιελογόνων αδένων (φλεγμονές, καλοήθεις βλάβες ή νεοπλασίες).

Η εξέταση είναι ανώδυνη και δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία. Ο ασθενής εξετάζεται ξαπλωμένος ανάσκελα με κάμψη της κεφαλής προς τα πίσω.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επιλέξετε "απόρριψη όλων".