Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για προσβασιμότητα

Triplex Κοιλιακής Αορτής

Στα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical σε Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα και Γέρακα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τρίπλεξ κοιλιακής αορτής και λαγονίων αρτηριών καθημερινά κατόπιν ραντεβού είτε κάνοντας χρήση του παραπεμπτικού σας του ΕΟΠΥΥ είτε μέσω της ιδιωτικής σας ασφάλειας είτε αξιοποιώντας τα πακέτα προσφορών μας!

Το Triplex Κοιλιακής Αορτής και Λαγονίων Αρτηριών περιλαμβάνει τον έλεγχο του κεντρικού αρτηριακού δικτύου του σώματος (κοιλιακή αορτή, κοινές έσω και έξω λαγόνιες αρτηρίες) για τυχόν ανεύρυσμα,  ενώ ελέγχονται οι αιμοδυναμικές παράμετροι που καθορίζουν το τυχόν ποσοστό στένωσης. Η κοιλιακή αορτή είναι η πιο ευάλωτη στη δημιουργία ανευρύσματος μαζί με τις δύο κοινές λαγόνιες αρτηρίες στις οποίες διχάζεται, ενώ η συχνότερη εντόπισή του ανευρύσματος είναι κάτω από την έκφυση των νεφρικών αρτηριών.  Η εξέταση ενδείκνυται προληπτικά στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες κινδύνου για εμφάνιση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής,  κυρίως άνδρες άνω των 60 ετών, άτομα με ιστορικό αθηροσκλήρωσης,  καπνιστές, άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση και πάσχοντες από κάποια πνευμονική νόσο.

Για την εξέταση χρειάζεται προετοιμασία που σκοπό έχει τον περιορισμό του αέρα και του περιεχομένου στο στομάχι και το έντερο που περιορίζει τη διεισδυτικότητα της υπερηχογραφικής δέσμης. Για αυτό ο εξεταζόμενος πρέπει την προηγούμενη ημέρα να αποφύγει την κατανάλωση σε όσπρια, χόρτα, σαλάτες, φρούτα και γαλακτοκομικά. Αποχή από φαγητό και κάπνισμα 8 ώρες πριν την εξέταση.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επιλέξετε "απόρριψη όλων".