Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για προσβασιμότητα

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας – ΜΟΠ

Στα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical σε Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα και Γέρακα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέτρηση οστικής πυκνότητας ισχίων ή μέσης ΟΜΣΣ)  με παραπεμπτικό από τον ΕΟΠΥΥ, με την ιδιωτική σας ασφάλεια ή μέσω των πακέτων προσφοράς που έχουμε. Η Οστεοπόρωση είναι μία χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, η οποία προκαλεί σταδιακή μείωση της πυκνότητάς τους και μακροπρόθεσμα τα καθιστά λεπτά και εύθραυστα.

Τα Medical διαθέτουν τρία υπερσύγχρονα μηχανήματα και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα αποτελέσματα τα λαμβάνετε με το τέλος της εξέτασης, η οποία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Πρόκειται για μια πολύ ασφαλή εξέταση με αξιόπιστα αποτελέσματα για την υγεία σας.

Η αλματώδης τεχνολογική πρόοδος στον τομέα της ιατρική μας επιτρέπει πλέον με τη Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας ή DEXA, ως εξέταση εκλογής, την εκτίμηση της πυκνότητας των οστών σας, πριν εμφανιστεί ένα σπασμένο οστό. Μπορείτε να μάθετε αν έχετε οστεοπόρωση ή αν πρέπει να ανησυχήσετε για την οστική σας υγεία, κάνοντας μία εξέταση οστικής πυκνότητας.

Πως γίνεται η εξέταση;

Κατά κανόνα, σε μια εξέταση Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, ένα άτομο παραμένει πλήρως ντυμένο, με την προϋπόθεση πως δεν υπάρχουν φερμουάρ ή λοιπά μεταλλικά διακοσμητικά που να εμποδίζουν την περιοχή που θα σαρωθεί. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα ανατομικά σημεία αναφοράς για τη μέτρηση οστικής μάζας είναι:

  • Οι σπόνδυλοι της της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης
  • Το ισχίο

Τα αποτελέσματα της εξέτασης προκύπτουν εντός 10 λεπτών  μέσω επεξεργασίας δεδομένων του υπολογιστή μετά από μια λεπτομερή σάρωση στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Ποιος πρέπει να κάνει εξετάσεις οστικής μάζας;

  • Αν είστε 65 ετών και άνω, ανεξαρτήτου φύλου.
  • Αν σπάσετε ένα οστό μετά την ηλικία των 50.
  • Αν είστε μεταεμμηνοπαυσιακή γυναίκα ή γυναίκα εμμηνο-παυσιακής ηλικίας με παράγοντες κινδύνου.
  • Αν είστε 50-69 με παράγοντες κινδύνου.

Τι δείχνουν οι εξετάσεις;

Μια εξέταση οστικής πυκνότητας σας δίνει μια λεπτομερή και σαφή εικόνα της οστικής σας υγείας. Αν κυμαίνεστε δηλαδή σε φυσιολογικά, οστεοπενικά ή οστεοπορωτικά όρια. Η εξέταση βοηθά το γιατρό σας :

  • Να διαπιστώσει την πυκνότητα των οστών σας και αν χρειαστεί να παρέμβει με φαρμακευτικούς χειρισμούς.
  • Να παρακολουθήσει τόσο την πορεία όσο και την αποδοτικότητα μιας φαρμακευτικής αγωγής. Αν δηλαδή η οστική σας υγεία βελτιώθηκε ή επιδεινώθηκε μετά την λήψη της αγωγής αυτής.

Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεται μια μέτρηση οστικής μάζας;

Συνίσταται η επανάληψη της μέτρησης κάθε 1-2 έτη, εάν είναι δυνατό στο ίδιο διαγνωστικό κέντρο και σίγουρα στην ίδια περιοχή του σώματος, για την ορθότερη συνεκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επιλέξετε "απόρριψη όλων".