Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για προσβασιμότητα

Ψηφιακή Πανοραμική Ακτινογραφία

Τα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical διαθέτουν ακτινολογικά εργαστήρια σε Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα και Γέρακα, εξοπλισμένα με ψηφιακά μηχανήματα τελευταίας γενιάς. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ψηφιακή πανοραμική με το μηχάνημα Ray Scan Α+ της Samsung με μειωμένη δόση ακτινοβολίας μέχρι και 80% μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Η πανοραμική αποτελεί το πιο γνωστό διαγνωστικό μέσο στην καθημερινότητα του οδοντιάτρου γιατί του επιτρέπει να δει σε μία απεικόνιση την οδοντοφυΐα, τους περιοδοντικούς ιστούς, τα οστά γνάθου κλπ. καθώς και για διάγνωση γναθολογικών προβλημάτων (π.χ. βρυγμός, κρυγμός κλπ) του ασθενούς.

Πως γίνονται οι ακτινογραφίες

Ο πανοραμικός είναι ανοικτός και προσαρμόζεται στο ύψος του ασθενούς καθιστώντας τον προσβάσιμο από όλους τους ασθενείς (π.χ. μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με νευρολογικές παθήσεις κλπ.).

Η λήψη της ακτινογραφίας γίνεται με τον ασθενή σε όρθια θέση.

Το κεφάλι του εξεταζόμενου τοποθετείται σε κατάλληλη θέση και με τη βοήθεια του κεφαλοστάτη ακινητοποιείται.

Το μηχάνημα ακτινοβολεί την περιοχή της γνάθου κάνοντας μία πλήρη περιστροφή γύρω από το κεφάλι του εξεταζόμενου, ο οποίος παραμένει ακίνητος.

Η εξέταση διαρκεί μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Τα films και το CD (περιλαμβάνει το αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή), της πανοραμικής δίνονται στον ασθενή μετά το πέρας της εξέτασης. Επίσης, άμεσα γίνεται και η αποστολή του αρχείου μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του οδοντιάτρου, εάν ζητηθεί.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επιλέξετε "απόρριψη όλων".