Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για προσβασιμότητα

Καλλιέργειες Βιολογικών Υγρών

Στα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μάκρη, μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλες τις εξετάσεις των υγρών του σώματος, γενικές και καλλιέργειες με παραπεμπτικό από τον ΕΟΠΥΥ, με την ιδιωτική σας ασφάλεια ή μέσω των πακέτων προσφοράς που έχουμε. Τα εργαστήριά μας είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο εξοπλισμό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Στα υγρά του σώματος που φθάνουν στο εργαστήριο μας συμπεριλαμβάνονται:

  • Υγρά κλειστών κοιλοτήτων, όπως το αρθρικό υγρό.
  • Υγρά κλειστών κοιλοτήτων ή συστήματος οργάνων που επικοινωνούν με το περιβάλλον, όπως τα πτύελα και βρογχοαναρροφήματα, το σπέρμα.
  • Τα εκκρίματα ή τα επιχρίσματα των επιφανειών ανοικτών κοιλοτήτων όπως τα φαρυγγικά, ρινικά , στοματικά, κολπικά, ουρηθρικά, ορθρικά, κόπρανα, ούρα.

Στις Γενικές εξετάσεις περιλαμβάνονται οι εξετάσεις των φυσικών, χημικών, κυτταρολογικών χαρακτήρων των υγρών του σώματος.

Έτσι στην γενική εξέταση ούρων εξετάζονται οι :

  • φυσικές ιδιότητες των ούρων : Χρώμα , όψη , ίζημα , οσμή
  • Χημικοί χαρακτήρες των ούρων : λεύκωμα, γλυκόζη , κετόνες , χολερυθρίνη , ουροχολινογόνο , αιμοσφαιρίνη , νιτρώδη , λευκοκυτταρική εστεράση , pH , ειδικό βάρος – η παθολογία των οποίων είναι καθοριστική για τη διάγνωση , παρακολούθηση και θεραπεία νόσου.

Στις καλλιέργειες , περιλαμβάνονται όλες οι μικροβιολογικές εξετάσεις που οδηγούν στην αναγνώριση , απομόνωση και ταυτοποίηση των παθογόνων μικροβίων.

Η διαδικασία της καλλιέργειας είναι συγκεκριμένη και αφορά την παραμονή σε συγκεκριμένες συνθήκες για καθορισμένο χρονικό διάστημα για διαφορετική εξέταση.

Έτσι μια καλλιέργεια ούρων χρειάζεται ένα 24ωρο , η καλλιέργεια για Ουρεάπλασμα, Μυκόπλασμα π.χ. κολπικού υγρού χρειάζεται δυο 24ωρα.

Σε περίπτωση θετικής καλλιέργειας , ακολουθεί η διενέργεια αντιβιογράμματος, δηλαδή η αντοχή συγκεκριμένων αντιβιοτικών για το καθορισμένο μέσω ταυτοποίησης μικρόβιο, σε μια ευρεία γκάμα αντιβιοτικών.

Μια άλλη εξέταση που πραγματοποιείται στο κέντρο μας είναι η εξέταση μυκήτων, στην οποία γίνεται άμεση μικροσκόπηση, καλλιέργεια, απομόνωση και ταυτοποίηση αυτών.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επιλέξετε "απόρριψη όλων".