Ψηφιακή Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Τα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical διαθέτουν ακτινολογικά εργαστήρια σε Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μακρή και Αρτέμιδα εξοπλισμένα με ψηφιακά μηχανήματα τελευταίας γενιάς. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε πλάγια κεφαλομετρική με το μηχάνημα Ray Scan Α+ της Samsung με μειωμένη δόση ακτινοβολίας μέχρι και 80% μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Είναι μία πλάγια ακτινογραφία της κεφαλής με την οποία ο οδοντίατρος μπορεί να μελετήσει και να συγκρίνει τη σχέση των γνάθων ως προς το κρανίο αλλά και μεταξύ τους, τις διάφορες οδοντικές ή σκελετικές ανωμαλίες του ασθενούς και τη θέση και κλίση των δοντιών.

Είναι το πλέον χρήσιμο εργαλείο για την ορθοδοντική καθώς μπορεί να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα των ορθοδοντικών θεραπειών (σιδεράκια ή νάρθηκες).

Πως γίνονται οι ακτινογραφίες

Το μηχάνημα είναι ανοικτό και προσαρμόζεται στο ύψος του ασθενούς καθιστώντας τον προσβάσιμο από όλους τους ασθενείς (π.χ. μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με νευρολογικές παθήσεις κλπ.).

Η λήψη της ακτινογραφίας γίνεται με τον ασθενή σε όρθια θέση.

Το κεφάλι του εξεταζόμενου τοποθετείται σε κατάλληλη θέση και με τη βοήθεια του κεφαλοστάτη ακινητοποιείται.

Ο εξεταζόμενος παραμένει ακίνητος όσο το μηχάνημα σαρώνει την περιοχή.

Τα films και το CD (περιλαμβάνει το αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή), της κεφαλομετρικής δίνονται στον ασθενή μετά το πέρας της εξέτασης. Επίσης, άμεσα γίνεται και η αποστολή του αρχείου μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του οδοντιάτρου, εάν ζητηθεί.

Βρείτε τα κέντρα μας σε Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα. Επίσης, εξυπηρετούμε τις περιοχές: Σπάτα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Γέρακας, Ανθούσα, Παιανία, Γλυκά Νερά, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Βριλήσσια, Κορωπί, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάρυστος, Μαρμάρι.