Αξονική τομογραφία άνω και κάτω γνάθου (Dental Scan)

Τα ιδιωτικά πολυϊατρεία Medical διαθέτουν 3 ακτινολογικά εργαστήρια σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μακρή, εξοπλισμένα με ψηφιακά μηχανήματα τελευταίας γενιάς. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε DENTAL SCAN (CBCT) με το μηχάνημα Ray Scan Α+ της Samsung με μειωμένη δόση ακτινοβολίας μέχρι και 80% μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Η αξονική γνάθων (dental scan) είναι η πιο λεπτομερής απεικόνιση με την οποία ο οδοντίατρος λαμβάνει με ακρίβεια αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις περιοχές των γνάθων και τις διαστάσεις αυτών στοχεύοντας έτσι στην κατάλληλη επιλογή εμφυτεύματος  και τοποθέτησης αυτού.

Επιτυγχάνεται επίσης, χαρτογράφηση των έγκλειστων δοντιών, των κύστεων και των ακρορριζικών αλλοιώσεων που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στην πανοραμική.

Το πιο χρήσιμο εργαλείο για την ενδοδοντολογία, την περιοδοντολογία καθώς και την ορθοδοντική.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί ακτινογράφηση άνω και κάτω γνάθου, ή μία εκ  των γνάθων καθώς και ανά τεταρτημορίου γνάθου για πιο λεπτομερή διάγνωση κύστεων, οστικών αλλοιώσεων και καταγμάτων δοντιών ή ρίζας.

Πως γίνεται η εξέταση;

Ο αξονικός τομογράφος είναι ανοικτός και προσαρμόζεται στο ύψος του ασθενούς καθιστώντας τον προσβάσιμο από όλους τους ασθενείς (π.χ. μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με νευρολογικές παθήσεις κλπ.).

Η εξέταση γίνεται με τον ασθενή σε όρθια θέση.

Το κεφάλι του εξεταζόμενου τοποθετείται σε κατάλληλη θέση και με τη βοήθεια του κεφαλοστάτη ακινητοποιείται.

Το μηχάνημα ακτινοβολεί την περιοχή της γνάθου κάνοντας μία πλήρη περιστροφή γύρω από το κεφάλι του εξεταζόμενου, ο οποίος παραμένει ακίνητος.

Τα films και το CD (περιλαμβάνει το αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή) δίνονται στον ασθενή μετά το πέρας της εξέτασης. Επίσης, άμεσα γίνεται και η αποστολή του αρχείου μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του οδοντιάτρου, εάν ζητηθεί.

Βρείτε τα κέντρα μας σε Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μάκρη. Επίσης, εξυπηρετούμε τις περιοχές: Αρτέμιδα, Σπάτα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Παιανία, Γλυκά Νερά, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Βριλήσσια, Κορωπί, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάρυστος, Μαρμάρι.