20 Χρόνια Medical Νέας Μάκρης μια μεγάλη προσφορά!

O Θυροειδής είναι ένας από τους σημαντικότερους ενδοκρινείς αδένες του ανθρώπινου σώματος και βρίσκεται στην πρόσθια τραχηλική περιοχή ακριβώς μπροστά από την τραχεία. Αποτελείται από δύο λοβούς οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους με τον ισθμό. Το όνομα του οφείλεται στο σχήμα του που μοιάζει με ασπίδα και προέρχεται από την ελληνική λέξη «θυρεός». Επιπλέον στη βρεφική ηλικία η έκκριση των θυρεοειδικών ορμονών είναι απαραίτητη για την ομαλή σωματική και πνευματική ωρίμανση του παιδιού. Με δεδομένο ότι η έλλειψη των θυρεοειδικών ορμονών στην ηλικία αυτή δημιουργεί παιδιά με σωματική και πνευματική καθυστέρηση έχει καθιερωθεί από ετών στη χώρα μας ο υποχρεωτικός έλεγχος των θυρεοειδικών ορμονών στα νεογέννητα βρέφη. Στην Ελλάδα οι θυρεοειδοπάθειες αποτελούν συχνή αιτία νοσηρότητας και πλέον ανιχνεύονται και στον παιδικό πληθυσμό ειδικά σε περιπτώσεις θετικού οικογενειακού ιστορικού.

Τι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος

Εργαστηριακά ελέγχονται τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών και της θυρεοτροπίνης (TSH) μέσα από εξετάσεις αίματος και απεικονιστικά μέσω του υπερηχογραφήματος ελέγχεται η ανατομία του αδένα. Σε περίπτωση που ήδη έχει διαγνωστεί θυρεοειδοπάθεια ο ασθενής πρέπει σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό να παρακολουθεί συστηματικά τον οργανισμό του για την πρόληψη πιθανών επιπλοκών της νόσου.

Τα MEDICAL έχοντας ως πάγια επιδίωξη την εμπέδωση της αξίας της Πρόληψης στην Υγεία, προσφέρει στον πληθυσμό της περιοχής για την περίοδο από 10/7/2017 έως 14/8/2017 τη δυνατότητα να ελέγξουν την λειτουργία του Θυρεοειδούς αδένα με την διενέργεια των προληπτικών εξετάσεων  ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ Τ3 , Τ4, ΤSH MONO 25 € KAI ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ